2010/09/01

Cupcakes




Gjorde cupcakes till kalaset som vi hade här hemma i augusti. Tänkte dela med mig av receptet.
Jag kan tycka att de stora blev aningens för stora och för söta. De små var lagom stora och lagom söta. Gjorde de små i typ knäckformar. Passar dessutom perfekt till barnkalas!

Har tokhamnat i cupcake träsket, och ska snart göra mina första macarons, det är ju så himla inne nu tydligen :o)

Cupcakes 12 st

3 ekologiska ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vailjsocker
100g smör
1 dl mjölk
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
skal och saft av 1 citron

Sätt ugnen på 175 grader
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten
Blanda i rivet skal och saft av en citron
Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet
Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna!

Cream cheese frosting

60 g mjukt smör
5dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citronsaft
100 g philadelphiaost
Några droppar valfri karamellfärg

Strössel eller blommor till garnering

Rör smör, florsocker, vaniljsocker, citronsaft och philadelphiaost krämigt
Dela upp frostingen och färga den i olika färger med karamellfärg eller behåll den vit.
Bred på frostingen på cupcakesen och garnera med strössel eller blommor.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar