2010/09/18

Kycklingwok

Fredagens middag blev denna goda kycklingwok. Jag tog dock mycket mindre soja än vad som står i receptet, annars är jag rädd att det tar över smaken. Men gillar man soja, så häll på, men smaka av!
Tyvärr hade någon i min familj ätit upp alla cashewnötter, så det fick serveras utan.

Recept 4 pers

350 g linguine pasta
400g kycklingfilé
1 liten purjolök
1 morot
1 röd paprika
1 dl sweet chili
1 dl kinesisk soja (jag tog mycket mindre !! )
60 g rostade cashewnötter
Olivolja
salt och malen vitpeppar

Koka pastan i rikligt saltat vatten. Häll av vattnet.
Ansa och strimla purjon. Skala och skiva moroten. Strimla paprikan.
Hetta upp en wokpanna eller stekpanna. Slå i lite olivolja och woka kycklingen.
Lägg kycklingen sedan åt sidan och woka grönsaker och pastan. Blanda ner kycklingen. Smaksätt med sweetchili, soja, salt och peppar. Strö över cashewnötterna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar