2010/09/30

Browniefudgecheesecake


Den här bara måste ni prova, den var helt underbar!! Man kanske inte tror att choklad och cheesecake ska funka ihop, men herregu´säger jag bara! HELT underbar! Passsade mina smaklökar såååååå bra! Betyg av testpanelen var Mycket Mycket Väl Godkänt!Serverade även denna på lillens kalas, och det var väl kanske ingen hit hos de små, men som vanligt funkade den jätte bra hos de vuxna:o) Vad funkar inte bra hos sockerberoende vuxna :o) hi hi
Här kommer receptet!
Cheesecakesmet:
300 g philadelphiaost
1 tsk vaniljsocker
¾ dl strösocker
Browniesmet:
2 ägg
100 g smör
2 dl strösocker
3 msk kakao
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 dl grovhackade pecannötter
Fudgeglasyr:
40 g smör
1 msk mjölk
1½ dl florsocker
2 msk kakaopulver
pecannötter till garenering
Använd en ganska liten form med löstagbar botten och kläm fast ett bakpapper i botten.
Ceesecakesmet:
Rör samman cream cheese, vaniljsocker och socker. Ställ åt sidan.

Browniesmet:
Vispa ägg och socker ljust och luftigt. Häll smör och kakao i en kastrull och värm på svag värme tills smöret är helt smält och blandat med kakaon. Rör ner smöret i äggblandningen. Vänd ner mjölet blandat med bakpulvret och de hackade nötterna.
Häll hälften av smeten i formen och släta till ytan. Bred försiktigt på ostsmeten ända ut i kanterna. Täck med resterande Browniesmet.
Grädda i nedre delen av ugnen, 180 C, i ca 30 min. Låt kallna i formen.
Fudgeglasyr:
Smält smöret med mjölken. Rör ner florsocker och kakao.Låt sjuda upp någon minut.Bred ut glasyren med en slickepott i ett jämnt lager över kakan. Dekorera med nötter. Låt kakan stå kallt tills glasyren stelnat.
Servera gärna med en klick vispad grädde. God både ljummen och kylskåpskall!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar