2010/09/21

Leilas filmjölkslimpa


Ännu en filmjölkslimpa. Denna gång Leila Lindholms. Tyckte det lät gott med fikon i och mycket riktigt så var det gott! VG i betyg av testpanelen. De yngre i testpanelen tyckte att det var sådär...
Ett saftigt och mumsigt bröd som faktiskt helt ok. Jag hade aningen mycket fikon i, vilket blev kanske lite för mycket, så mitt tips är att ta lite mindre än vad som står i receptet.
Färdigt på: 1 tim
Ingredienser

4.5 dl filmjölk
1 dl mörk sirap
1 dl vetekross
1 dl rågkross
1 dl havregryn
2.5 dl grovt rågmjöl
3 dl vetemjöl
1 dl linfrön
1 dl solrosfrön
1.5 tsk salt
1.5 tsk bakpulver
1.5 tsk bikarbonat
2 tsk brödkryddor
1 dl hasselnötter
1 dl torkade fikon
1 dl russin

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Blanda filmjölk och sirap i en bunke.

3. Skär bort kvisten från fikonen och hacka dem och hasselnötterna grovt, blanda med de torra ingredienserna och filmjölken.

4. Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform så att pappret sticker ut över kanterna.

5. Fyll formen med smet, strö över lite grovt rågmjöl och grädda brödet i cirka 45 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar